Institut for Professionelle Samtaler

Erhvervspsykolog Anna Margrethe Nebel

Kursus

Grafisk facilitering

Intro

If you can’t draw it, you can’t explain it!

Sådan siger man inden for militæret, og man siger samtidig, at visuelle virkemidler er uundværlige strategiske redskaber til at skabe overblik, tydelighed og fremdrift.

Som konsulent i projekter og processer betyder dette eksempelvis, at hvis man som professionel ikke har det nødvendige overblik til at visualisere formål, mål og delprocesser i et projekt, et forløb, en samtale eller en opgavefordeling, så er der stor risiko for, at deltagerne heller ikke forstår, hvad der foregår, og hvad der forventes. Og så er man som facilitator i fare for at miste deltagernes opmærksomhed, samt engagement i processen og dens videre forløb.

Tag med på dette kursus, og lær at bruge visuelle virkemidler til at kommunikere dit budskab klart.

Bestil kursus

Alle kurser bestilles og skræddersyes i samarbejde med Institut for Professionelle Samtaler, så indhold og udbytte matcher jeres organisations behov og økonomi.

Kontakt mig for en uforpligtende samtale om dette.

Formål

Som deltager lærer du

Deltagerne får grafiske redskaber til at skabe fælles overblik, forståelse og fastholde beslutninger, idéer og elementer sammen med de grupper, de arbejder med. Derudover får deltagerne et strategisk visuelt værktøj, der kan bruges i mange kontekster.

Udbytte

Efter kurset er du i stand til

  • At anvende visuelle virkemidler, der supplerer det talte sprog.
  • At bruge farver strategisk i dine visualiseringer.
  • At forstå betydningen af visuelle virkemidler i processer, samt hvor du kan finde inspiration.
  • At anvende dine nyerhvervede evner ud i tegning til at visualisere processer og projekter.
Indhold

Hvad kommer kurset omkring?

Hver deltager medbringer et projekt, der kan blive til en skabelon, en oversigtsplan eller lignende, som man visualiserer og modtager feedback på.

Grundfigurer

Du lærer at tegne grundfigurer, der sammensættes strategisk, så det talte sprog suppleres og udvides og skaber dybere og bredere betydning i processer og projekter.

Visuelle virkemidler

Du lærer at forberede jer til processer og projekter med visuelle virkemidler, så I selv bliver skarpe på formål, roller, delmål og proces.

Symboler og metaforer

Du lærer at udvikle og bruge symboler og metaforer i processer.

Visuelle skabeloner

Du lærer at tegne visuelle skabeloner, der kan bruges spontant mødefaciliterende til at skabe overblik, samt fastholde beslutninger og idéer.

“Kursisternes niveau er meget varierende, men Anna Margrethe tilpasser løbende kursets form og indhold, så det passer til både niveau og arbejdsfunktion, hvorved kurset bliver anvendeligt og praksisnært for den enkelte.”

– Karina Lykke Sommer-Gleerup, HR-konsulent i HR og udvikling

Form

To kursusdage med oplæg og øvelser

På kursusdagene arbejdes der stående og siddende med tuscher i hånden.
Dagene veksler mellem korte indlæg om grafisk facilitering og øvelser alene og i grupper.

Mød din underviser

Anna Margrethe Nebel

Cand. Psych. Aut.

Indehaver af Institut for Professionelle Samtaler

Målgruppe

Er kurset for dig?

Kurset er til dig, der er facilitatorer af processer. Eksempelvis undervisning, projektledelse, procesledelse, ledelse, samtaler (såsom borgersamtaler eller terapeutiske samtaler).